Veerse Meer tocht

60 km

Toch maar weer de wandelschoenen aangetrokken vanmorgen en op weg naar Veere voor de Mars Rond Het Veerse Meer van w.s.v. `t Zand uit Middelburg. kaart

Het vertrekpunt was in het centrum van Veere bij de Korenmaat vlakbij de grote kerk. Toen wij hier aan kwamen liepen de eerste wandelaars al weg. Om 8 uur kon je nl. vertrekken. Nadat wij ons ook hadden ingeschreven en onze startkaart hadden gingen we in de achtervolging. Het eerste gedeelte was een rondje door het centrum van Veere, langs de mooie grote kerk,de jachthaven tot aan einde bij de Campveerse toren.

Hierna het dijkje op tot aan het gemaal Oostwatering waar we de sluizen over gaan en verder lopen over het fietspad  langs het Veerse Meer. Met een mooi uitzicht over Veere met zijn kerk en het torentje van het stadhuis lopen we verder.

De lucht was nog zwaarbewolkt maar de temperatuur was goed dus het was goed om te doen in onze korte broek en t-shirtje. Verder lopend langs het water liepen we richting Arnemuiden. We passeerde twee rustposten die ons goed voorzien van drinken en wat lekkers.

De route ging verder naar het plaatsje Wolphaarstdijk waar de grote rust was bij Camping de Veerhoeve. Via het trapje bij de jachthaven omhoog en over het dijkje weer naar beneden. Hier aangekomen moesten we ons startbewijs laten zien en konden we even genieten van een lekker bakje koffie.

Hier hadden we er al weer 20 km opzitten. Vanaf deze rustpost gingen de 25 km. lopers met vervoer terug naar 5 km van de startlocatie vandaan om vanaf daar de laatste 5 km terug te lopen.

Wij gingen vanaf hier verder richting Veerse Meer tocht 29Goes. We konden al zien in de verte dat de brug openstond.

Na eerst een rustpost gepasseerd te hebben liepen we met een ommetje de weg op richting de sluizen. Op het moment dat wij daar aankwamen ging de brug net naar beneden, maar wij moesten toch nog langs de tweede brug lopen. Dit was tevens het keerpunt van het Veerse Meer.

Toen we de sluizen over waren liepen we over een fietspad verder richting Kortgene.Bij het gemaal aan de oostbermweg stond weer een rustpost. Het werd ondertussen warmer en dat lekkere koude drinken ging er wel in. Hier het trapje op om zo de dijk over te gaan en via de aanlegsteigers de Botterlaan op te lopen tussen de huizen door aan het water. Verder lopend  langs het water kwamen we langs camping en villapark Paardekreek in Kortgene. Dit werd uiteindelijk een onverhard pad.

Na dit pad kwamen we op een dijk weer langs het Veerse Meer om dit te vervolgen totdat het lange saaie en eentonige polderwegen werden. Dit duurde oneindig lang maar gelukkig zaten er nog twee rustposten in. Op 40 km toen we verder liepen richting Kamperland hadden we een mooi uitzicht over Veere in de verte. Dat maakt z`on lang stuk dan net iets aangenamer.

Toen we de dijk weer naar beneden liepen was het toch nog wel een hele lange weg voordat we de grote rust bij de haven van Kamperland bereikte op 45 km. Hiervandaan werden de 45 km. wandelaars teruggebracht naar de Finish. Hier lekker een koud colaatje en wat eten en eventjes goed uitrusten voor de laatste 15 km.

Van daar uit werd de route weer interessanter. We gingen verder langs het water waar het steeds drukker werd. De zon scheen ondertussen volop dus de temperatuur liep ook aardig op tijdens het lopen. Langs de graskant van het Veerse Meer verder waar we weer een rustpost tegenkwamen met heerlijk fris drinken.

Op naar het andere keerpunt van het Veerse Meer. Over drassig grasgebied en mooie paadjes langs de oever van het meer liepen we verder richting de Banjaard. hier was het keerpunt van het meer. Over de dijk was de zee maar daar gingen we nu niet naar toe. Op de parkeerplaats was hier weer een rust. Lekker even gaan zitten en wat drinken en door.

Een stukje langs een wat drukkere weg om zo over een strandje te lopen en daarna weer verder langs de oever van het meer over een mooi stenen pad.

Maar dit duurde niet lang want we moesten de hoge dijk op door het lange gras over de dijk vervolgde we ons pad. Wel goed oppassen met de korte broek want het stond vol met distels en brandnetels dus de ogen waren meer naar beneden gericht dan rondkijkend.

Met een bocht vervolgend van het water af over de dijk kwamen we bij een fietspad uit. Hierover gingen we verder richting Veere. Ze hadden voor ons nog een rustpost neergezet bij de haven en dat is altijd prettig vooral als het dorstig weer is.Veerse Meer tocht 61

 

Vanaf hier moesten we nog een paar kilometers naar Veere. Fietspad vervolgend met deze keer veel tegenliggers qua fietsers vanwege het mooie weer en het vele toerisme in dit gebied.

 

Uiteindelijk in Veere aangekomen liepen we langs de mooie witte molen De Koe  verder om zo het plaatsje binnen te lopen.

Na hier nog een paar mooie kiekjes gemaakt te hebben van de grote kerk en het mooie plaatsje Veere kwamen we om 18.00 uur bij de finish aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.