Van Goghwandeling

Na lange tijd van voorbereiding was het deze ochtend dan zover, de Van Goghwandeling. Om 6.00 uur deze ochtend waren we present bij de Proeftijd in Zundert. Inschrijfkaarten en pennen op de tafels leggen en de inschrijftafel in orde maken. Routes klaargelegd voor de 15 en 30 kilometer die al om 7 uur konden vertrekken. De grote koffieketels voor de rustpost werden bij de Proeftijd gevuld zodat de vrijwilligers op de rustpost deze mee konden nemen evenals de andere benodigdheden. Koffie, thee en heerlijke suikerwafels en peperkoek gingen ook mee in de auto. De eerste wandelaars kondigde zich op tijd aan en zo ging alles in één keer in een sneltreinvaart. Telefoontje hier, telefoontje daar en zo krijg je alles voor elkaar. Het weer was natuurlijk super vandaag, zon en hoge temperatuur.

Achter de inschrijftafel liep het ook heel erg lekker, wat wil je met een goed team van vrijwilligers. De 10 kilometer lopers konden vanaf 9.00 uur ook vertrekken en die kwamen nu ook ondertussen inschrijven. De route van de 10 km lag nu ook op tafel. Het liep vlot op met het aantal wandelaars zodat we al vrij snel koffie bij moesten brengen bij de koffiepost. Ook even daar mee naar toe geweest en alles liep hier ook op rolletjes. Een gezellig sfeertje daar met een mooi buitenterras. Iets na 10.00 uur terug bij de Proeftijd waar de soep ondertussen al klaar stond voor de eerste lopers die terugkwamen. En of dat allemaal nog niet genoeg was konden ze nog van een bakje aardbeien genieten en ook nog eventueel een flesje vitaminedrank plus gel voor de spieren meepakken. Met 402 deelnemers aan deze wandeling kunnen we terugkijken op een geslaagde dag.

De parkoersbouwers hadden ook dit jaar weer een mooie route voor de wandelaars uitgezet. Hier gaat ook enige voorbereiding aan vooraf. Op de fiets werden de pijlen en de linten opgehangen één dag van te voren en in twee groepjes van twee gingen we op pad en onderweg kwamen we elkaar eventjes tegen. Op de route van de 30 km waren ze met drie. Dit ging voorspoedig en het was tevens ook heerlijk weer. Op de dag zelf is de route nog voorgelopen door één van de parkoersbouwers die om 6 uur al vertrokken was en de andere parkoersbouwer heeft hem als laatste op de 30 km ook nog gelopen. Twee pijlophalers op de fiets vertrokken om 13.00 uur aan de route om zo rond de klok van vijf weer terug te zijn bij de Proeftijd. Zo zie je maar wat er allemaal bij komt kijken.

Omdat ik en Johan deze dag de tocht niet konden lopen, hebben we deze een paar weken terug gelopen volgens de routebeschrijving. Ook wel handig als er dan tijdens de tocht vragen gesteld worden over de route of over de verschillende afstanden.

Zondag 12 mei 2019

30 km

Op moederdag vandaag gingen we de ronde van 30 kilometer van de Van Goghwandeling nalopen (controleren). Dit moest aan de hand van de routebeschrijving op papier. In korte broek met vestje moest vandaag wel kunnen. De route gaat door Rijsbergen dus we hoefden niet met de auto eerst naar Zundert naar de Proeftijd te rijden. Aan het einde van het Brandslootpaadje bij de Risten begon hier voor ons de route. Zo waren we na een kleine 900 meter al bij de café rust voor deze 30 kilometer. Hier kan men straks de consumptiebonnen inleveren die men krijgt aan de start. Vanaf hier het trambaantje in om deze helemaal uit te lopen. Hier een stukje over de drukke weg om daarna richting het spoor van de HSL te wandelen. Met een grote boog naar de Schrieken en daarna via de Oekelsestraat richting de Bigtelaar.

Op een gegeven moment op hoogte van ’t op goede grond’ stond een bord eigen pad en betreden op eigen risico. Ook stond er een bord ‘ Hier waak ik’ Dit schrok ons wel af, want je wil niet meemaken dat er tijdens deze wandeltocht van 1juni hier iemand door een hond gebeten zou worden. Even navraag gedaan bij de route bouwers, maar die wisten van niks. We zijn uiteindelijk voorzichtig doorgelopen en zagen dat de honden achter een hek zaten. De man des huizes liep buiten en daar hebben we maar meteen de vraag gesteld of dat het een probleem was dat de wandelroute hier langs zou komen. De weg was vroeger privé, maar nu weer van de gemeente en hij vertelde ook dat de honden altijd vast zaten. Dus geen probleem om hier de route langs te laten gaan. Oké verder door het bos waar de 15 km erbij komt. De Laarakkerstraat op en via het Frans Baantje achter via een poortje naar camping de Laarse Heide. Deze was niet open, waardoor we onze bak koffie misliepen. We waren wel aan de wandel in onze korte broek, maar een vestje was toch nog wel hard nodig. Er stond namelijk nog een koude wind en af en toe ging de zon schuil achter dikke wolken, waar af en toe een spatje nat uitviel.

Van de camping af terug richting Oekel om zo bij boomkwekerij de Bie het terrein op te gaan. Dit was even zoeken via de routebeschrijving. Straks met pijlen wordt dat een stuk makkelijker. Via de Gagels naar de Schaapsdijk om van daaruit over het privéterrein van Kennisplants te gaan. Naar de Meirseweg terug om bij de startlocatie de Proeftijd te komen. Hier waren wij nu op de helft en besloten een bakje koffie te nuttigen. Op naar de tweede helft. Weg over het terrein van de Bie en terug een stukje over de Meirseweg om bij het pad naast de Beek uit te komen. Dit bleven we volgen om uiteindelijk samen met de 10 en ook de 15 km die op onze route zaten tot aan de Schaapsdijk te wandelen.

Langs de Rijsbergse weg richting de Bakkenbrug die we ingingen om bij de koffie post uit te komen. Die was er nu natuurlijk niet en moesten we verder. Door het Oekelsbos slingerend kwamen we bij het pontje bij de Beek uit. Hier werden we door een aantal kinderen naar de andere kant gebracht.

Mee dat we aan de overkant waren zagen we dat pa een bekende van ons was die we al heel lang niet gezien hadden. Over het nieuwe fietspad langs de beek verder met een soort van vierkantje terug via een paar knooppunten tussen de velden door. Uiteindelijk kwamen we via de Hofdreven in het Brandslootpadje terug bij de Risten vanwaar we gestart waren.

Een gedachte over “Van Goghwandeling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.